3. jan. 2013

Voščilo, praznično dogajanje in šal

Skoraj mesec dni je že minil od moje zadnje objave in sedaj že skoraj moram kaj napisati. V preteklih dneh smo prejeli in izrekli veliko dobrih želja, nekatere se bodo uresničile, nekatere ne, nekatere so bile izrečene iskreno, nekatere zgolj zato ker se pač spodobi.. Ja tako pač je , je bilo 2012 in nazaj in bo v letu 2013 in vsa leta naprej.

Pomembno je pač tisto kar si močno želimo in to je tisto kar ima moč uresničitve in to je tisto kar vam tudi jaz želim ta trenutek, v letu 2013 in naprej.

Tudi sama sem naredila malce inventure in čiščenja leta 2012. Bilo je pestro leto, polno sprememb in šokov in seveda tudi lepih trenutkov. Kaj so lahko moje sklepne točke:
- imam krasno družino, moža in otroke
- imam prave prijatelje
- spoznala oz. bolje rečeno končno sem dojela kaj so prijatelji, ki to niso
- postale so mi jasne določene stvari koliko je človek vreden v službenem okolju
- presrečna sem da še vedno noro uživam v trenutkih, ki jih lahko ukradem za ustvarjanje
- hvaležna sem za vse iskrene nasmehe in objeme, ki sem jih bila deležna
- vesela sem da nisem sama....

Za leto 2013 pa nimam posebnih pričakovanj. Kot pravijo nekateri "Pojdimo s tokom". Verjamem v pozitivne stvari, verjamem da vse dobro še ni izginilo s tega sveta in verjamem da kriza ne more opustošiti naših src.

Tale spodni zapis pa sem prejela po elektronski pošti in res bi bila škoda da ga ne bi posredovala ša vam. Je neko lepo vodilo ob vstopu v novo leto.

Če komu iz srca kaj dobrega želimo, se vprašajmo, kaj lahko sami prispevamo k uresničitvi njegove (njene) želje in to tudi storimo - brez pričakovanj in špekulacij. Sporočimo, da se lahko zanese na nas, na našo ljubezen in podporo. Vsak dan pokažimo in povejmo drugim, da jih sprejemamo, takšne kot so, da jih spoštujemo in ljubimo. Vsak dan se vprašajmo, kaj bomo danes dobrega naredili za te in druge ljudi, za živali in vso naravo. 

Zanesljivo se bodo uresničile vse želje, za realizacijo katerih bomo naredili vse, kar je treba in kakor je treba.
Vsak dan si zaželimo, da bi bili boljši človek. To željo si lahko vsak uresničuje vsak dan.


Sedaj pa sem se kar preveč razpisala. Naj pokažem še malce naših prazničnih dogodkov v sliki.

Božiček je bil zelo prijazen in je ponoči pod našo smrekico pustil precej presenečenj za nas, našo družinico in prijatelje. 

Kot vsako leto smo si tudi tokrat šli ogledat kako je okrašena naša prestolnica in kakšna je kaj štantek ponudba. Nad okrasitvijo smo bili zadovoljni, štantki pa so bili bolj kot ne razočaranje..škoda


Šivala sem kar precej ampak so stvari objektivu fotoaparata bolj ali manj pobegnile. Uspela pa sem ujeti tole ptičjo peresnico, krogasto toaletko in mačjo torbico.Tudi Tija je zašila svojo prvo torbičko

Alja je razstavljala svojo prvo remek slikico☺avtoportret

Aja in ne smem pozabiti na moj novi hobi. Pričela sem s štrikanjem. Navdušila me je prijateljica Irena in ker sem iz volne primerne za šale še 14 dni nazaj delala samo takšne dekorativne zadevice

So bili tole prvi obetavni začetki

Sledilo je kopičenje zaloge ..  to vam verjetno zveni znano  ☺


In tako sem se naučila narediti tudi kaj uporabnega - in nastali so takšni šali. Ful jih je luštno delati.


Navodilo kako se jih naredi pa najdete TUKAJ


Lepo bodite. V Letu 2013 pa naj bo kot sem napisala.
 

8 komentarjev:

 1. Krasno si to vse zapisala in veliko lepega ste ustvarili vsi skupaj. Ste pa bili res zelo pridni, da vam je Božiček pustil toliko daril. :) Naj bo to eno veselo leto, ki bo pokazalo, kot si zapisala, da je veliko dobrih src. Srečno in srčno torej!

  OdgovoriIzbriši
 2. Nekako bi se lahko podpisala pod tole objavo:) Imava podobno "inventuro" in želje za naprej, enake občutke ob praznični Ljubljani... Vodilo za letošnje leto pa čudovito, da ga le ne bi pozabili!

  OdgovoriIzbriši
 3. Kako lepo je bilo prebrati tvojo objavo. Tako lepo iskrena in optimistična.

  OdgovoriIzbriši
 4. Vi ste bili pa pridni. Tooooooliko daril. En podoben šal, kot si jih pokazala v zadnji objavi, pa imam tudi sama. In nič kaj preprosto ne izgleda za izdelati.
  Mladi šivilji in mali slikarki pa čestitke!

  OdgovoriIzbriši
 5. Res objava in pol!!!
  Čudoviti izdelki, čudovito ustvarjanje!
  V letu 2013 ti želim veliko zdravja, sreče, dobre volje in veselja in seveda polno ustvarjalnih idej :-))

  OdgovoriIzbriši
 6. Ste bili pa res pridni, koliko daril ste dobili :-) Super objava. Hvala za obisk in komentar na mojem blogu. Mladima ustvarjalkama želim, da naredita še veliko lepih izdelkov :-) Tvoja mačkasta torbica je mega. Kopičenje zalog je pa zgleda kar nalezljiva bolezen :-)

  OdgovoriIzbriši
 7. Se prav čuti, da ste se imeli lepo in uživali skupaj, pa še čudovite izdelke pri tem izdelali. Čestitke!

  OdgovoriIzbriši
 8. Srečno tudi tebi, Andreja! Vedno te nosim s sabo v srcu in sedaj mi tvoje pisanje potrjuje, da misliva enako, želiva podobno... Tudi jaz se še trudim ostati na pozitivni strani in upati ter verjeti v najboljše. Lepo je vedeti, da nas je več :).
  Lepo, ustvarjalno, igrivo in iskrivo leto 2013 ti želim!

  OdgovoriIzbriši