27. mar. 2012

Spomladanske vazice

Kaj ni lepo, ko nas je zopet obiskala pomlad. Ko se narava zopet počasi ogrinja v nove barve in sonce dodaja svojo pikico na i. Še malo in dnevi bodo prijazno daljši in morda se končno uspem malce vsesti z mojih Pfafom. 

Ustvarjanje v naši hiši in okoli seveda ni zamrlo ampak je zgolj na ravni želja mojih deklic. 

Torkova delavnica je bila v znamenju vazic, ki bodo gostile zvončke, teloh in podobne male rožice, ki so sicer v naravi precej lepše ampak, če jih že prinesemo domov naj bodo vsaj lepo sprejete. Seveda nisem izumila nič novega se mi je pa zdela luštna zadevica za izdelavo z deklicami. 
Za delo smo potrebovale:
- steklen ali kovinski lonček
- razne kamenčke in školjke (bolj so naravni lepše je)
- Das maso

Na lonček smo najprej nanesle Das maso v debelini približno pol centimetra ali malce več, jo zgladile in nato enostavno potiskale kamenčke v maso. Izdelki so res prekrasni in uporabni na več načinov. Paziti je potrebno samo, da se kamenčki potisnjeni v maso ne dotikajo en drugega, ker tako popadajo ven. Vsak kamenček mora biti okoli in okoli obdan samo z das maso.


Namesto kamenčkov lahko uporabite tudi gumbke

Lahko naredite samo odtise v maso in nato pobarvate z vodenimi barvami
 
Lahko uporabite samo kamenčke

Ali kombinacijo kamenčkov in školjk

Vidite lončki postanejo vsestransko uporabni. In na podoben način se da okrasiti tudi velika in mala korita za rože, steklenice, škatle,...

Ker je bila moja mala Alja prejšnji teden cel teden vročična in bolna sva ustvarjali v kuhinji in lotili sva se fimo mase oziroma imeli sva malo šolo "fimanja". Nakit iz fima sem izdelovala pred približno 20 timi leti, ko na trgu še ni bilo toliko raznoraznih pripomočkov, potem pa je bilo občasno fimanje omejeno zgolj na izdelavo kakšnih obeskov, figuric in okraševanje lončkov. Pred časom pa sem si kupila ekstruder, ki je mirno čakal, da se z njim kaj zgodi in se je. Z Aljo sva ga napolnili s petimi barvami in iz kačice sem uspela celo narediti svoj prvi obesek in prstan. Okrasili sva še nekaj žličk in to je to. Za prvič je bilo dovolj☺



Tudi dišeče vile še nastajajo - ta se je ujela v fotoaparat

Toliko z Mavrične ustvarjalnice. Upam da naslednjič pokažem že kaj zašitega. Lepo bodite in veliko ustvarjalnih užitkov vam želim.

14. mar. 2012

Reciklirani cd-ji

Idejo za tole sem nekje pobrala (mislim da tudi v enem Unikatu) in jo nekaj časa gojila, da je prišel trenutek za realizacijo. Torej na torkovi delavnici smo se z deklicami lotile okvirjanja fotografij na malce drugačen način. Potrebovale smo:
- stare neuporabne CD-je
- dve fotografiji
- lepilo za papir
- lepilo za dekorativne kamenčke
- pisane papirje
- škarjice
- dobro voljo


Smo lepile in rezale in nastale so različne variante takšnih obešank


Danes sem kratka. Lepo se imejte in uživajte v sončku. Kaj ni prijetno?

13. mar. 2012

DARILCE DOBI

Kot sem obljubila - se je zgodil žreb in tole toaletko pripravljeno za potep.....

........po izbiri paktičnega števčka, dobi komentar pod številko
 


Helena čestitke. Upam da ti bo prav prišla. Javi mi naslov, da to jo hitro pošljem!

Lep in prijeten dan vsem!

11. mar. 2012

Nakit iz blaga, dišeče vile in zabava

Še ena torkova delavnica je mimo. Tokrat sem idejo dobila v enem od Unikatov in sicer delale smo nakit iz blaga. Izdelava je zabavna in izdelek je čudovit in uporaben na več načinov samo malce domišljije moraš imeti in z narejeno verižico lahko okrasiš še kaj drugega kot samo vrat.


Za delo potrebuješ končke blaga, ki ga narežeš na majhne kvadratke. Šivanko in močnejši sukanec, trije vbodi v vsak kvadratek da se blago oblikuje v "harmoniko", to ponavljaš z različnimi kombinacijami, vmes daš kakšno leseno ali fimo perlico in rezultat je presenetljiv. Izdelava je zabavna in omogoča veliko klepetanja☺



Zadnjič sem že omenjala dišeče vile. Za valentinovo sem zasledila te dišeče lepotice na blogu Rozinke. To sta mamica in hči, ki izdelujeta čudovite dišeče lepotke. Takoj sem eno naročila za mojo Tijo, saj sem vedela, da bo takšnega darila najbolj vesela. Seveda je bila navdušena in prosila me je da bi tudi midve naredile kakšno.  Kot darila učiteljicam za 8. marec so tudi v naši hiši nastale štiri različice dišečih vil.V izdelavi jih imava še kar nekaj, takšnih z angelskimi krilci in še kaj podobnega☺Prav luštno jih je delati.




V petek pa je bil v našem vaškem Gasilnem domu prav poseben dan. Organizirana je bila zabava ob 8. marcu (tako kot v starih časih). Menda je bila zadnja pred 25. -timi leti. Imeli smo kar lep izbor nastopajočih in bilo je prav prijetno druženje. Vse žene nastopajočih smo morale nekaj speči in to je bil pravi trenutek, da poleg svojega nutelinega peciva poizkusim še Petrin recept za sladke lizike. Ne samo da izgleda super..tudi dobro je bilo☺

In ko tole pišem razmišljam, le zakaj vam ne bi pokazala še nastopajočih. Imeli smo pevski zbor, veliko mladih talentov in kar 3 bande, ki so nas zavrteli v plesne ritme. Od goveje pa do roka...☺









Upam, da nisem bila predolga. Lepo se imejte in ne pozabite - JUTRI ŽREBAM DARILCE!

6. mar. 2012

DRUGI ROJSTNI DAN in darilce

Včeraj je moj blog praznoval 2. leti. Ja 5.marca 2010 sem napisala prvo objavo in vstopila v ta čudoviti virtualni svet. Priznam, da vas v zadnjih mesecih kar malce pogrešam, saj mi čas preveč beži da bi kaj naredila ali objavila. Ampak popolnoma se še nisem vrgla stran in mašinca bo zopet zabrnela, samo da se malce poberem☺
Uživam v redkih trenutkih, ko prebiram vaše objave in se naslajam nad vašimi umetninami. Žal mi je ker ne uspem komentirati kolikor bi rada, ampak še malo pa bo tudi to prišlo na vrsto.


Da pa ne bom samo jamrala, pa vam na hitro pokažem kaj se je vseeno zgodilo v času ne-javljanja. 

V februarju so mi prijatelji podarili prelepo novo verižico☺

Zaradi tega dogodka sem tudi malce pekla

Za pusta sem se pridružila čarovniškemu klanu moje male čarovnice in mali roza metuljčici. Pustno smo rajali in pojedli velikooo krofov...

Seveda smo imele tudi ustvarjalno delavnico. Tokrat smo dekorirale male lesene škatlice, ki se zapirajo na magnetek, v katerih bodo deklice hranile svoje kamenčke in okraske..


To soboto pa sem se spopadla s šiviljski izzivom in zašila dva plesna kostumčka za moji princeski, ki sta bili povabljeni na rojstnodnevno zabavo v maskah.



Nekaj ustvarjalnih trenutkov je bilo še pri izdelavi mila, dišečih vil in drobnih pozornosti, ki so namenjene 8. marcu ampak se še niso srečale s fotoaparatom.

In na koncu kot se spodobi za rojstni dan bloga. Darilce za vas. Podarila bom toaletko, da pa bo vse malce bolj skrivnostno jo pokažem, ko bo znana prejemnica. Nič posebnega ni potrebno narediti, samo napišite kako ste kaj in kaj trenutno ustvarjate. 

Žrebala pa bom na GREGORJEVO, torej 12.03.2012. Do takrat pa - Lepo bodite in uživajte!