26. okt. 2011

PRIJETNO TORKOVO POPOLDNE

Le kaj je lepšega če super USTVARJALKA s svojim paketkom poskrbi za neskončen nasmeh na obrazih mojih punčk??
Včeraj nas je takoj pri vhodu v hiši čakal paketek. Pupiki sta se ga takoj lotili☺Dokaz:
Simona neskončna hvala!!! Čudoviti balerini si naredila. Pa kar dve?! Bombonček je obljubljal eno☺
 
In torkovo popoldne se je prav luštno prevesilo naprej v večer. Naj na kratko razložim. Že pred časom sem iskala ustvarjalne delavnice blizu doma, da bi vpisala mojo drugošolko. Pa jih je kar nekaj, ampak časovno jih nismo mogli uskladiti z našim že obstoječim urnikom. Pa so me malce vzpodbodli (zakaj jih pa ti nimaš?) in zgodilo se je. Iz svojega "nič časa" sem potegnila torkovo prostovoljno ustvarjalno urico in nastale so ustvarjalne delavnice. V našem vaškem gasilnem domu so mi prijazno odstopili prijeten prostor in včeraj smo pričele.
 
8 prijetnih punčk, blago, polnila, lepilo, škarjice,... glasba na radiu, sok, bomboni, čokolada, veliko smeha, čebljanja in ustvarjanje. Ura je minila kot minuta. Izdelki, ki so nastali se imenujejo "Crkljanjčki" in so mi že prišepnili, da so nekateri danes ponoči že opravili svojo nalogo☺



Današnji dan mi je zopet potrdil, da ga ni lepšega kot je otroški nasmeh!

Lepo bodite!

23. okt. 2011

NOVOSTI

Posebna naročila so me vzpodbudila, da sem ustvarila nekaj novosti. Uživala sem ko sem jih sestavljala.

Model drobižnice samo velikost je bolj primerna za toaletko. V ti dve torbički grem GSM in še kaj.


Dve zelo veliki toaletki. Za lažjo predstavo velikosti sem poleg ene fotografirala flomaster.


In pa večnamenska torbička primerna za toaletko, peresnico, denarničko,...

In vikenda je konec. Lep pričetek tedna vam želim! Jaz komaj čakam da pride sreda, ko upam da k meni pripotuje nova pošiljka blaga☺ Sem kot otrok, ki čaka na priljubljeno igračo☺ Le kdo bi to bolje razumel kot vi kajne?

16. okt. 2011

Terapija po šoku

Kako pogosto uporabimo fraze "Saj me je skoraj kap", "Srce se mi je ustavilo", ... Danes sem vse to doživela. Nisem mogla dihati, grabila me je panika, strah me je povsem ohromil in brezglavo sem letala in z očmi iskala... moja majhno deklico. Ja naša Alja gre rada malo po svoje in danes je samo nekaj sekund nepozornosti povzročilo, da je v velikem trgovskem centru odšla po svoje...tja kjer so imeli tiste plišaste konjčke za jahanje. Vsi smo bili tam, Tija, moj mož in jaz, pa nas je vse prehitela. Se mi zdi, da od šoka še sedaj nisem čisto dobro prišla k sebi. Ko samo pomislim kaj bi bilo če je ne bi našla ali pa da bi se ji kaj zgodilo,  me preplavi neugodje in pri srcu začne špikati, še posebej, ko sem potem slišala še kaj se je zgodilo včeraj v nekem celjskem trgovskem centru, ko so menda nekega otročka ugrabili, ampak so ga (na srečo), sicer že ostiženega, uspešno našli.
 Ja, priznam, moji otroci so moje življenje....
Srečen konec vse dobro. Sedaj res nobene moje deklice niti za sekundo ne spustim izpred oči. Tudi pregovor "Vsaka šola nekaj stane" definitivno drži.

Na srečo imam nekaj kar me umiri in mi da energijo.




Lepo bodite!

13. okt. 2011

NUTELINO PECIVO

Ne, ne,  to ni kulinarična mavrična ustvarjalnica,  samo tako neskončno važna sem, ker sem končno odkrila recept, ki celo meni uspe. Ja priznam in ni me (več) sram, da imam za peko dve popolnoma levi roki. Ampak tole pecivo pa ima očitno pravi "kroj" zamen☺ Priprava je popolnoma preprosta in res je njama dobro.


Da takole izgleda potrebujete:

za testo:
5 JAJC
12 DAG SLADKORJA
18 DAG MOKE
1 PECILNI PRAŠEK
1 VANILIN SLADKOR
5 VELIKIH ŽLIC NUTELE

za kremo:
POL LITRA ALPSKE SMETANE
2 DCL RASTLINSKE SMETANE
5 ŽLIC NUTELE


Vse sestavine za testo veselo zmečete v posodo in zmešate, da postane na oko prijetna masa (kot gosta barva☺).

Maso zlijete v pekač in pečete na 180 stopinj 35 minut.

Ko je testo malce ohlajeno, ga prerežete na pol (po želji ga malce navlažite s kakšnim sadnim sokom) in namažete s kremo. Na kremo posujete sadje po želji ( v mojem primeru so bile to borovnice in jagode) in čez nežno poveznete drugo polovico testa. Po vrhu porazporedite drugo polovico kreme in vse skupaj posujete z mletimi orehi.

To je to.

Preden postrežete je fino, da je vse skupaj nekaj časa na hladnem.

Dober tek!

10. okt. 2011

VIRUSI

Vsak dan smo v stiku z množico bakterij in virusov, ki živijo v našem okolju. In seveda so se na lepo sredo prejšnjega tedna ti napadalci lotili mene. Moj imunski sistem je podlegel in se ni mogel upreti tem nemarnim mikrobom, ki so povzročili, da sem v službi na sestanku mislila, da bom bruhala, med potjo domov iskala, če ima moj avto vseeno kje kakšen skrit WC in doma na kavču ročno ugotavljala če morda nimam kje kakšne kosti počene ker me je vse tako bolelo. No pa so prve težave izzvenele in se osredotočile na mojo glavo. Tam pa se je nemarne bolečine že uspelo pregnati s kakšno tabletko ali dvema. In ker dolgo ne morem ležati sem se zazrla v moje "mačje in pasje" blago(kako sem se na prvi pogled zaljubila vanj je tudi še ena malce daljša zgodba) in si privoščila še šivalno terapijo, ki mi je usmerila misli drugam. Tako se vsaj nisem smilila sama sebi. Kljukice nisem nobene obkljukala, sem pa pregnala glavobol.

Navodila za tole posodico iz blaga sem našla nekje na internetu. Če katero res zanima lahko pobrskam in javim:

vse ostalo je krojeno po občutku







Da me ne bo zeblo v noge. Kroj in navodila sem vzela iz zadnjega Unikata

Vikend pa je prinesel še dve kljukici.

Prva je darilce za mojo sestrično KI ŠE NI dopolnila 45 let, imela pa je "okroglo" praznovanje

Druga kljukica pa je za eno mini luštkano punčkico Emo, ki je letos začela hoditi v vrtec in bo potrebovala en žakeljček v katerem bo imela spravljene svoje pinki zadevice☺

To je vse iz virusne "Mavrične ustvarjalnice". Lepo se imejte!

3. okt. 2011

OBKLJUKANO

Ko sem dobila svoj novi blokec (ki sem ga nujno potrebovala ☺) sem vanj s čisto novim nalivnim peresom napisala "Čistopis naročil" in ko sem zbrala vse po lisikih napisano sem se kar malo zgrozila. Po glavi mi je brzela misel "Ojej le kaj si mislijo, ker tako dolgo mečkam?" Pa mi drobni glasek hitro prišepne, "Pa saj vedo, da je to samo tvoja ljubezen in hobi". In res je, vsak prosti trenutek izkoristim in kar nekaj kljukic sem uspela narediti v svoj novi blokec ampak včasih se mi res in čisto res zazdi, da mi nekdo zradira kakšno uro ali dve na dan. Le kam pobegnejo?

Obkljukano pa je tole:







Tole veselo žabico pa mi je narisala Tija na platno 10x10

In žabica je posebna - malce reliefna

Želim vam, da lepo preživite,še menda zadnje, letošnje sončne in tople dni. In seveda imejte se radi!