25. jul. 2010

VIKEND REPORTAŽICA

Ta vikend je bil kar produktiven in to mislim v več pogledih. Zašila sem tri torbice, no eno sem mečkala cel teden po malem in sem jo samo dokončala dve pa sem ustvarila na novo.

Prva je velika borša, ki si jo je zaželela sodelavka. Podobna je morala biti prejšnji, ki sem jo naredila samo da je z dodatkom rjave barve. Lotila sem se je z jeansom, rjavo, zlato bakreno, zeleno in roza svilo in seveda črnim bomažnim potiskanim platnom, ki ima potisk ptička. Kot dodatek sem naredila roza svileno rožo (ne vem kaj je zadnje čase z menoj in temi rožami, povsod morajo biti....). Notranja stran ima tri svilene žepe in zapenja se z roza zadrgo. Vsaka stran je svoja zgodba.
Potem pa sem se pod "ne tako zelo" budnim očesom našega Lorda lotila kozmetične torbice s katero me je že pred časom s svojo izvrstno izdelavo izzvala Sonja

Priznam, da sem imela kar nekaj težav z zadrgo. Naredila sem preširoko obrobo in potem zadrge nikakor nisem mogla lepo objeti v zaključni šiv. Tako da na notranjost nisem ravno ponosna, prav slabo pa spet ni. Takole je ratalo. Zopet dve zgodbi:
In ker me je zelo dražila svila, ki sem jo kupila v Gramatexu ( je precej debela oz. kompaktna, kot tanjši jeans) sem hitro narisala kroj za drobižnico in v kombinaciji s črnim usnjem zašila tole "nič pisano" elegantnico. Seveda ni šlo brez rožice:)))In nadaljujem vikend reportažo še z živalskim svetom. Imamo novega družinskega člana. Natančneje ima ga Tija, upamo da bo slišala na ime Zvezdica ( je punčka). Nas se še malo boji s Tijo sta pa že prijateljici.
In zopet smo se prepričali da je naša Tija res magnet za živalice. Vedno kamorkoli gremo, najde kakšno živalico, da jo občuduje, raziskuje in če je le možno boža. Vedno se nanjo posedajo metuljčki, mucki in kužki se ji brez težav pustijo božati, kozice, ovčke, konji,.. vse kar je na dosegu. Tija enostavno počepne in živali se ji približajo. 

 Danes v Tivoliju pa jo je obiskala veverička, ki se je zelo razveselila oreščkov in takoj sta postali prijateljici, tako da jo je lahko celo pobožala 
In seveda ker so slišali da je zastonj kosilo, so prihiteli še golobčki10 komentarjev:

 1. Kakvi prekrasni radovi!!!
  Uvijek me oduševiš:)
  A tek slikice sa malenom, divno!
  Pusa

  OdgovoriIzbriši
 2. Te tvoje torbice so prav luštne.Tudi tolaletna torbica ti je lepo uspela.

  OdgovoriIzbriši
 3. Krasno! Prva torba mi je še posebno všeč, ker sem ravno sredi iskanja ene pisane poletne torbe.
  In punčka z živalicami - živalice hitro začutijo, komu lahko zaupajo.
  Na koncu pa še čestitke za novo družinsko članico. Morski prašički so ful fajn, mi smo jih imeli kar nekaj let, večino mojega otroštva, kolikor se spomnim.

  OdgovoriIzbriši
 4. Ti in šivalni stroj sta res kot eno, saj nastajajo super zadeve. Sploh ta zadnja drobižnica je zelo zelo zanimiva. Elegantna in nekaj posebnega, pa še sama si naredila kroj, mojstrica ni kaj.

  OdgovoriIzbriši
 5. Uh, tvoj vikend je bil precej delaven in pisan. Krasne torbe za skrivanje vsega mogočega so nastale.
  Ja, eni otročki so pravi magnet za živalce. Tija je že med njimi.

  OdgovoriIzbriši
 6. Hudo, Andreja, tako leeeepe izdelke imaš. Super.

  OdgovoriIzbriši
 7. O, te tvoje torbice so res lepe.

  Reportažica o lepljenju raznoraznih živalic na Tijo pa je prav simpatična! :)

  OdgovoriIzbriši
 8. Uhhh, ko tole berem, imam pa kar malo slabo vest :) Koliko enih reči uspeš sproducirat čez vikend :)
  Torba je super, kot vse tvoje. Mi je všeč, da ima vsaka neko svojo zgodbo, barve.. in je unikatna.
  Toaletke ti bodo že stekle, pri prvi vse poskušamo, preverjamo, potem pa gre vedno bolje in hitreje :) Mi je pa že ta všeč.
  Tale črna s patentom je tudi lepa nastala. Lepo skombiniran material :) Si me spomnila, da že dolgo nisem bila v Zgoši.
  Iii, pujsa :) Mi jo imamo tudi, samo bolj kratkodlako. Je pa že štiri leta in pol stara.
  Uživajte, prav luštno je brat tvoje reportažice.

  OdgovoriIzbriši
 9. Samo gledam in se čudim (kot Sonja), koliko vsega uspeš v enem vikendu.
  In čudovite fotografije, ki se med seboj prepletajo.

  OdgovoriIzbriši
 10. Danes sem prvič na mavrični ustvarjalnici , sem prijetno presenečena kaj vse se da narediti , če si skromen , pozitivno naravnan , ustvarjalen in skromno rečeno priden in delaven.Čestitam , res lepo estetsko in z ljubeznijo izdelano , sama pa sem želela najti aplikacije na blago in tvoje so mi res zelo všeč , le toliko za idejo , kajti tudi sama rada ustvarjam kaj posebnega in ne kopiram.Res krasni izdelki , pa lep pozdrav in obilo novih idej ti želim in veliko lepega tvojima angelčkoma

  Ivanka iz Izole

  OdgovoriIzbriši