29. okt. 2010

Torbička, Bled, ZOO in zgodbica o bonbončku

Ta teden ravno ne blestim po ustvarjalnosti. Da sem malo ogrela mašinco, sem zašila samo tole torbičko za GSM. Všeč  mi je bilo blago, ki je kar malo kosmateno in tako prijetno na otip, da se mi je kar samo ponujalo in sem stestirati.. za kaj več pa je zmanjkalo časa..
Sem si pa privoščila drugačno zabavo. Sreda in četrtek sta bila namenjena samo mojima punčkama. V službi sem si vzela prosto in v sredo smo se odpravile na Bled. Tega dne bi bil verjetno vesel vsak slikar in vsak, ki rad občuduje lepote narave. Se mi zdi, da je bilo podnebje ravno prav oprano po vsem dežju, da se je ta naš slovenski biser Bled, pokazal v vsej svoji jesenski lepoti. Fotoaparat je kar norel...

In seveda še BLEJSKI GRAD – Po pisnih virih najstarejši grad na Slovenskem, prvič omenjen leta 1011
Leta 1011 je cesar Henrik II. z novo darovnico Albuinovemu nasledniku Adalberonu podaril tudi grad na pečini (castellum Veldes), ki se v tej drugi darovnici prvič omenja v ohranjenih pisnih virih. Blejski grad je bil upravno središče briksenške zemljiške posesti na Gorenjskem. V srednjeveških virih se ime Bleda omenja v nemški obliki Veldes. Blejski grad je po času omembe najstarejši grad na Slovenskem.
V četrtek pa nas je odneslo v Ljubljanski živalski vrt. Nekaj malega novosti imajo. Predvsem pa sva videli nekaj, kar vsaj jaz še nikoli nisem.... vam pokažem... najprej pa nekaj fotkic lepotk..

leva step, desna step...


uf je težka glava...

In kaj menite, kaj je bilo najprej Jajce ali kokoš..?

Ja, tukaj je bilo definitivno najprej jajce in pri zgornji luknjici je nekaj migalo..piščanček.

In ker je moj otrok pač vztrajen sva počakali  10 minut in bili priča rojstvu malega piščeta...

Občutek je bil krasen.. Jaz tega še nisem videla v živo in vesela sem, da sem uspela celo posneti.. da smo doma pokazale še očiju...


Tako, toliko z naših potepanj. Ampak ne spustim vas še. Še nekaj o BONBONČKU bi rada dodala. Ko sem nazadnje poklanjala bonbonček, sem omenila, da bo nov pri kakršnikoli 100 - tki. Pogled na število mojih spremljevalk pa pravi 93..torej še 7 in bo 100 in pripravim nov bonbonček. Komaj čakam, da podarim kaj lepega... Vezan bo torej na 100 spremljevalcev, če se torej še niste pofočkale, spremljate pa me, se dodajte na seznamček, da vas lahko obdarim.

Lepo bodite, ustvarite kaj lepega in imejte se radi!

11 komentarjev:

 1. Krasne fotografije i post!
  Torbička je super!

  Pusa i ugodan ti vikend želim.

  OdgovoriIzbriši
 2. Lušna torbička in krasen izlet. Vidim, da ste si naročile pomit Bled, s sončkom ;)
  kako se pišče izvali pa tudi jaz še nisem videla v živo, tako ste prave male srečnice ;)

  OdgovoriIzbriši
 3. Super fotke so nastale na Bledu, dan je bil res lep in sončen.
  Bile ste pa res srečnice, da ste bile priča temu, kako se je izvalil piščanček. Lepo, da ste fotke pokazale tudi nam, ne samo očiju (:

  OdgovoriIzbriši
 4. Lahko šteješ še mene med spremljevalce ;) Tam na seznamu od bloggerja me ni samo zato, ker se tvoje objave stekajo direkt v FeedReader.

  OdgovoriIzbriši
 5. Precioso trabajo y bellísimas fotografias.
  Bss.

  OdgovoriIzbriši
 6. Ste imele pa res krasno vreme na Bledu. Se vidi, da ste se punce lepo zabavale.

  Malo pišče je pa tako cortkano! Še dobro, da se izvalilo v ZOO, da ne bo pristalo na krožniku.

  OdgovoriIzbriši
 7. Ljubljanski živalski vrt mi je všeč ravno zaradi teh majhnih presenečenj, ki te čakajo na vsakem koraku in ti daje vsakič znova neko novo vedenje. Predvsem mi je všeč, da so živali nameščene zelo blizu obiskovalcem. Sicer smo še daleč za tujimi živalskimi vrtovi ampak se trudijo.

  Če boš imela kdaj čas ti priporočam ogled živalskega vrta v Italiji Punta Verde. Kakšno urico stran od meje. Luškan, majhen. Zelo primeren za majhne otroke, ker so živali res res blizu obiskovalcu. Sam ogled pa ti ne vzame več kot urco ali dve. Sem bila pred 14 dnevi tam in me je fasciniral (tako kot navadno obiskovalko, kot nekoga ki je malo bolj v tem foku:)). Imajo tudi ogromno mladičkov in zelo lepo urejeno.

  Spremljam pa te že nekaj časa in zelo lepo ustvarjaš :)

  OdgovoriIzbriši
 8. Prekrasne fotke s Bleda, a torbica za GSM uređaj je super!

  OdgovoriIzbriši
 9. Kakšne čudovite fotografije si naredila!!!

  Sem jih kar gledala in gledala. Včasih se človek ob takšnih fotografijah sprašuje, pa je to res tisti isti kraj, ki sem ga gledal in po nejem hodil tudi jaz? Vse pohvale.

  OdgovoriIzbriši
 10. Krasna 2 dneva ste preživele po fotografijah in besedah sodeč. Zelo lepe fotke in res ste srečnice, da ste videle tole jajce, ki je počasi ožvelo :)

  OdgovoriIzbriši
 11. Assyka hvala za informacijo o ZOO. Sigurno bomo šli preverit.

  OdgovoriIzbriši