2. nov. 2012

Sneg, doma narejene krede, domače živali in malo ustvarjalnega

Saj kar ne morem verjeti, da je pretekel že mesec dni od moje zadnje objave. Ja še sem tukaj.. ☺Zdi se mi da se ves čas nekaj dogaja in da sama sebe lovim, ko pa želim kaj napisati pa ne najdem vsebine in prazni listi se kar nabirajo. Ampak čas je, da se prebudim iz spanja in stopim v zimsko prebujenje... hm kako se to čudno sliši.

Kakorkoli hladni dnevi in z njimi povezani prazniki in dogodki so prinesli kar nekaj veselja. Prvi sneg naprimer... Moji punci sta bili že ob osmih zjutraj pripravljeni na skok v hladno belino. Ves travnik smo prečesali, da smo nabrali snega za drsalnico in snežaka☺

Ker je zunaj hitreje temno in je ves čas potrebno nekaj početi, je Tija pri jutranjem gledanju risank naletela na recept za izdelavo kred za risanje po ploščicah in banji.
Takole gre: OBIČAJNO TRDO MILO naribate, dodate kanček VRELE VODE in JEDILNO BARVO ter mešate da dobite gosto zmes. Z zmesjo napolnite modelčke (me smo uporabile kar tiste modelčke za led) in pustite, da se zmes popolnoma strdi. Nato vzamete iz modelčkov in krede so pripravljene za risanje.V sliki pa izgleda nekako takole:

Naj še malo omenim naše "Ta žive pliškote" kot jim pravimo.

Lord se dobro pripravlja na zimo. Dobiva podkožno maščevje, puh v dlako in samo je in spi...(hm nekaj medvedjega je v njem)

Simba in Lumpi pa tudi rasteta in sta živahni zverinici.

Sodelujeta pri risanju in pisanju nalog

Raziskujeta

Se najraje prehranjujeta

In obožujeta skupne zajtrke ob gledanju risank☺

Seveda tudi noč čarovnic ni šla mimo nas. Tokrat smo buče kar porisale. Uporabile smo akrilne flomastre.

Tudi naše torkove ustvarjalne delavnice potekajo. Ampak imamo kar zahteven projekt. Izdelujemo si unikatna krilca, tako da jih bomo končale verjetno šele na tretji delavnici in takrat pokažem izdelke. Delo pa poteka takole:

In seveda. Končno sem prišla tudi do kletnih prostorov, kjer samuje moja delavnica, malce obrisala prah, prižgala nekaj dišečih svečk si na CD naštimala Leonarda Cohena in nekaj celo zašila.Tale torbička je takoj ko je bila končana odromala k novi lastnici in že pričela potovanje po evropskih mestih,... S tole "na hitro" posneto fotografijo ji delam krivico ampak bolje kot nič...

Toliko za danes iz Mavrične ustvarjalnice. Sedaj pa grem hitro preverit kaj nastaja pod vašimi prsti. Lepo se imejte!

10 komentarjev:

  1. vidim, da ti ni dolgčas, zanimive reči počnete in luškane žive pliške imate :)
    Tvoje torbice pa so ena lepša od druge.
    Vidim, da je zapadlo kar nekaj snega pri nas, mi pa se tukaj še kopamo v soncu :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Uf, pri vas je pa res pestro. Simba in Lumpi imata vrhunski frizurici in od vseh fotk mi je najboljša tista s skupnim zajtrkom. :) Uživajte še naprej!

    OdgovoriIzbriši
  3. Pri vsem kar počnete, sploh ni čudno, da ti zmanjka časa za pisanje :)) Krasno se imate in super ustvarjalne ste.

    OdgovoriIzbriši
  4. Oh, pri vas se pa imate zelo lepo!

    OdgovoriIzbriši
  5. Dolgšas vam pa zagotovo ni. :)
    Hvala za idejo z voščenkami, bo treba preizkusiti!

    OdgovoriIzbriši
  6. Pestro, zabavno in še ustvarjalno povrhu ... pri vas res ni prostora za dolgčas. Super!

    OdgovoriIzbriši
  7. Sem te pogrešala, res pa je, da pridejo včasih obdobja, ko sami sebe komaj dohajamo. Pridnei ste bili. S tako torbico pa bi šla po evropskih mestih pohajat tudi sama. ;o)

    OdgovoriIzbriši
  8. Joj, kako luštna objava! Vsi vaši kosmatinci so izjemno simpatični, ve ste silno ustvarjalne (bučo so mi čudovite). Prav videti je, kako se imate lepo.

    OdgovoriIzbriši
  9. Oh, od sile ste!!! Je ni stvari,ki v tvojih in vaših rokah ne izpade čudovito.
    Ta čas pa... ujemi ga ščepec zase!

    OdgovoriIzbriši