30. maj 2011

Juhu pa smo tu...

Kar nekaj časa smo se odpravljali na ogled živalic v Živalski part Punta Verde v Lignano. Toliko lepega sem že prebrala in slišala o tem prečudoviten naravnem parku, da je bil na top seznamu..moram videti.
Včerajšnje jutro se je pričelo zelo živahno in energija z mojih dveh punčk je kar sekala, tako, da sem ugotovila, da je to verjetno dan, ko se kaj pametnega doma itak ne bo uspelo postoriti kaj šele kaj ustvariti. Sonček je kar vabil ven in hitro smo se vsedli v avto in se podali na pot proti sosednji Italiji.

Kakšno dobro  urico in pol je trajala pot do Lignana, potem smo še malo sledili tablam in se pripeljali na prostorno parkirišče pred ZOO.

Še malce vzpona in spust k vhodu

Po plačilu vstopnine ki je za odrasle 12€ in otroke 9€, smo se znašli na točki START objeti v lepoto lokvanjev, ki jih res že dolgo nisem videla tako razbohotenihSkozi park je speljana široka s peskom pusuta pot. Če se nameravate na ogled odpraviti v sončnem vremenu priporočam, da si s seboj vzamete kakšno proti sončno pokrivalo in veliko tekočine za gašenje žeje. Saj je senčke dovolj, ampak če želiš vse prešnofkati, se kar precej giblješ po soncu☺

Takoj na prvi točki te pozdravi lena, ležeča kamela, ki mirno prežvekuje in se ti rahlo nasmehne, češ "Hja ti je vroče kaj, pa pridi k meni v senčko"

Potem se že razbohoti pogled na dve res čudoviti žirafi, prva pravi
kuku

druga pa se ne daj kaj dosti motiti in še naprej lepo skubi drevo


Pot naprej nas je vodila malo sem in tja, saj sta punčki kar odletavali od navdušenja. Opazila sem, da ima park zelo veliko različnih ptic, kar recimo ostali živalski vrti nimajo. Tukaj se res lahko nagledate pernatih lepotk vseh velikosti, barv in oblik. Kar me je malce razočaralo, je morda samo to, da so vse table izredno lepo postavljene, poslikane, predstavljajo živalice, njihov habitat, življenje konec koncev imena, ampak samo v italijanskem jeziku. Lahko bi dodali vsaj kakšno angleščino ali nemščino. Povsod so bile tudi animatorke, ki so predstavljale hrano in majhne živalice kot so želvice npr., ampak zopet samo v italijanskem jeziku..

Ampak se nismo dali motiti. Uživali smo že samo ob gledanju..Tole pa je moj favorit. Prečudovit ptič "oblečen" v frak.

Všeč mi je bilo, da je v parku dobro poskrbljeno za smetnjake. Tako, da nimaš težav z nošenjem odpadkov. V senčki so lepo postavljene mize in stoli, da se lahko lepo v miru odpočiješ in malce okrepčaš, ne da bi pri tem motil živalic in kombiniral na katerem kolenu bi pripravljal prigrizek ☺

Tudi otroško igrišče je lepo opremljeno.Poseben čar parku daje tudi zelenje. Res neverjetno kakšne barve ustvari narava. Tako pomirjajoče deluje...

Zabava ob bazenu. Štirje morski levi poskrbijo, da se lahko tudi malce ohladiš..

Kar gledal je za njo, ko je odšla...♥In seveda, kaj je lepšega za otroka, če ga živalica opazi, če jo celo lahko poboža. Ob kozicah je poskrbljeno tudi za hranjenje. V hranilnico vržeš 20 centkov in ven pade za pest briketkov, ki so jih kozice zelo vesele. Rezervirajte si čas,... kar nekaj časa je potrebnega, da otroka spraviš naprej.Alja je bila poleg kozic, najbolj navdušena nad "medijem", ki je kar rad poziral.

Tijo pa je čisto impresionirala "ogromna" želva

Meni pa se je dopadel tale "pozer"

Park ima tudi veliko različnih majhnih opičk. Ampak jih nisem uspela ujeti v objektiv. Bolj imam poslikane ritke in repe... jah še vedno hodim okoli z mojim majhnim aparatkom. Komaj čakam da mi popravijo mojega EOS-a.


Seveda je še veliko ostalih živalic, ampak vsega vam pa res ne smem pokazati☺


 


 
Na koncu vam pomaha še tale kosmatinec
 
 
Po končanem ogledu, smo pred izhodom še ohladili s sladoledom in seveda pokukali v trgovinico s spominčki.. le kako ne bi

Lepo se imejte!


9 komentarjev:

 1. Koliko prekrasnih fotografija,vidi se da vam je bilo prekrasno pogotovo curama, one su sigurno uživale!

  OdgovoriIzbriši
 2. uuu, to ste uživali. Super fotke so ti uspele tudi s tem fotoaparatom in zelo lepo si prikazala pohajkovanje po živalskem vrtu, Prekrasno.

  OdgovoriIzbriši
 3. Luštno, tale ZOO je že na našem spisku :)
  Čeprav nas mika, da bi šli spet v minhenskega. Eh, če bi bilo po dečvino, bi šli kar v vse, kjer smo že bili in še kakšnega novega :)

  OdgovoriIzbriši
 4. Super reportaža.
  Sedaj je pa res že čas,da tudi mi zavijemo notri,saj ponavadi se samo mimo peljemo.

  lp

  OdgovoriIzbriši
 5. Čez tole objavo pa moram še enkrat... super, noro dobri posnetki...
  Takšnole uživancijo si je vredno privoščit :)

  OdgovoriIzbriši
 6. Krasna reportažica! In kakšne luštne živalce - raj za otroke, prav gotovo! :)

  OdgovoriIzbriši
 7. Krasen dan ste preživeli med temi simpatičnimi žavalicami. Super fotke.

  Sigurno ga obiščeva še to poletje. :)

  OdgovoriIzbriši
 8. Hvala za fotoreportažo, ste zelo uživali! LP:)

  OdgovoriIzbriši
 9. Vidi se da ste se extra proveli! Divne fotografije! Vidim vec da bismo i mi trebali da ponovimo odlazak u zoo,vec je proslo godinu dana od proslog puta,a ja im se radujem isto kao deca!
  Pozdrav draga!

  OdgovoriIzbriši