11. mar. 2012

Nakit iz blaga, dišeče vile in zabava

Še ena torkova delavnica je mimo. Tokrat sem idejo dobila v enem od Unikatov in sicer delale smo nakit iz blaga. Izdelava je zabavna in izdelek je čudovit in uporaben na več načinov samo malce domišljije moraš imeti in z narejeno verižico lahko okrasiš še kaj drugega kot samo vrat.


Za delo potrebuješ končke blaga, ki ga narežeš na majhne kvadratke. Šivanko in močnejši sukanec, trije vbodi v vsak kvadratek da se blago oblikuje v "harmoniko", to ponavljaš z različnimi kombinacijami, vmes daš kakšno leseno ali fimo perlico in rezultat je presenetljiv. Izdelava je zabavna in omogoča veliko klepetanja☺Zadnjič sem že omenjala dišeče vile. Za valentinovo sem zasledila te dišeče lepotice na blogu Rozinke. To sta mamica in hči, ki izdelujeta čudovite dišeče lepotke. Takoj sem eno naročila za mojo Tijo, saj sem vedela, da bo takšnega darila najbolj vesela. Seveda je bila navdušena in prosila me je da bi tudi midve naredile kakšno.  Kot darila učiteljicam za 8. marec so tudi v naši hiši nastale štiri različice dišečih vil.V izdelavi jih imava še kar nekaj, takšnih z angelskimi krilci in še kaj podobnega☺Prav luštno jih je delati.
V petek pa je bil v našem vaškem Gasilnem domu prav poseben dan. Organizirana je bila zabava ob 8. marcu (tako kot v starih časih). Menda je bila zadnja pred 25. -timi leti. Imeli smo kar lep izbor nastopajočih in bilo je prav prijetno druženje. Vse žene nastopajočih smo morale nekaj speči in to je bil pravi trenutek, da poleg svojega nutelinega peciva poizkusim še Petrin recept za sladke lizike. Ne samo da izgleda super..tudi dobro je bilo☺

In ko tole pišem razmišljam, le zakaj vam ne bi pokazala še nastopajočih. Imeli smo pevski zbor, veliko mladih talentov in kar 3 bande, ki so nas zavrteli v plesne ritme. Od goveje pa do roka...☺

Upam, da nisem bila predolga. Lepo se imejte in ne pozabite - JUTRI ŽREBAM DARILCE!

5 komentarjev:

 1. Luštno in lepo :-))
  Kako lepe vile si naredila, sem že mislila, da so njihove, pa mi barve niso čisto njihove :-))

  OdgovoriIzbriši
 2. Verižice iz blaga so res zelo zanimive in angeli zelo lušni. No, super, da je po toliko letih znova bilo organizirano praznovanje in da ste imeli pravo zabavo.

  OdgovoriIzbriši
 3. Lepe vile so nastale, verjetno so bile punce navdušene. Luštno zabavo ste imeli.

  OdgovoriIzbriši
 4. Izredno so mi všeč ogrlice. Seveda tudi ostalo nič ne zaostaja. Zabava po toliko letih...super. Lp

  OdgovoriIzbriši
 5. Spet pridne male ustvarjalke in seveda tudi ti :-) Krasne vilinke so nastale in bravo za zabavo.Druženja so zadnje čase tako redka a ko so , je tako fajn, kaj?

  OdgovoriIzbriši