10. feb. 2011

USTVARJAM ..AMPAK DRUGAČE

V zadnji objavi sem tarnala in se borila s časom. To še vedno počnem hihi.. samo, da sem se lotila pristopa k ustvarjanju z druge strani. Moja delavnica je v teku zadnjega leta dobila naziv "ropotarnica" in vstop vanjo je bil samo še na lastno odgovornost... Božič pa je pripomogel, da se s selitvijo materiala po celi hiši ni zgodilo nič drugega kot to, da je bil material na hitro malo pomešano v raznoranih vrečkicah ali pa kar tako, odnešen nazaj v delavnico/ropotarnico in čakal na boljše dni...

Prvi korak sem naredila na dan, ko sem dopolnila še eno leto več in se odločila, da se sama obdarim s pohištvom iz Ikeje (no malce mi je potem prispeval še možek) in končno spravim v red to ropotarnico, da bo imel ustvarjalni navdih kje početi zadeve, ki jih pač rad počne. Naj vas popeljem skozi  prvi del "preporoda" s kratko fotoreportažico ☺

Tole je moja delavnica daljnega februarja 2008, po tem je sicer doživela še nekaj manjših dopolnitev, ampak nič posebnega..

Tole pa je delavnica v zadnjem stadiju, ko je uradno prevzela ime "Ropotarnica". Saj mi je kar nerodno pokazati ampak naj bo,  danes je pač dan razkritja...




Vse tole je moralo ven in začelo se je merjenje in kombiniranje v glavi. Sledil je izlet v Ikeo, kjer so stvari kar letele na voziček. Pri blagajni naju je malce stisnilo, ker kaj pa če zadeve ne bodo šle v avto?! (najdaljša škatla je namreč merila 185cm v dolžino in cca 40 v širino in takšne so bile 3), ampak prevladal je pogum in rekla sva, kar bo pa bo. Nekako bova že...


in izkazalo se je, da je moj avtek lahko tudi mini kombi


samo sediš potem tudi bolj na mini z armaturo v naročju

Kakorkoli že. Vse sva srečno pripeljala domov in moji trije mojstri so se lotili sestavljanja... 

Sestavljanje je trajalo kar nekaj časa, saj nam je zopet nagajal čas in še zlobni virus se je prikradel v moji punčki, tako, da sta se borili z vročino in slabim počutjem dober teden.

Ampak v soboto so se stene v delavnici  srečale tudi še s čopičem v moji roki in barvo (seveda mojo najljubšo)

in prostor počasi dobiva novo podobo

Pohištvo je sedaj bolj ali manj na svojem mestu. Sedaj pa me čaka sortiranje, metanje stran in podarjanje zadevic, ki jih ne potrebujem. Odločila sem se namreč, da če sem že tako daleč, bom pregledala res vsako stvar in shranila samo meni uporabne zadeve. Tole pa je kupček, ki čaka na sortiranje...hm, mi katera zavida.? V bistvu sem na točki ko se sploh ne branim nasvetov kako se zadeve najbolj praktično lotiti☺ Verjamem namreč v to, da "Več glav, več ve!"


Se javim s koncem te zgodbice. Želim vam veliko ustvarjalnih sončnih trenutkov!

19 komentarjev:

  1. Kakšnega pravega nasveta pravzaprav nimam, ti pa želim veliko veselja pri pospravljanju. Bo pomagalo. Ti kar začni, pa tudi, če misliš, da nimaš časa. 15 minut je veliko več kot 0 minut :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Woow...to je če biti prekrasno mjesto za stvaranje!Jedva čekam vidjeti kad se sve završi, ne sumnjam bit će divno!
    Pusa.

    OdgovoriIzbriši
  3. Čisto nič ti ne zavidam, ti bom rajši potem, ko bo tvoja delavnica popolnoma popedenana.

    Imaš dve možnosti in sicer, da začneš na začetku in se lepo počasi prekoplješ čez ta res zajeten kup; oziroma, da se odločiš, da vse nujno potrebuješ in zložiš nazaj v omare, predale in na police. :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Spet luštna foto-reportaža, čisto v tvojem zanimivem stilu.

    Hja, po moje je najhujše mimo. A ni zdaj "ta luštn" del? - Sortiranje, zlaganje, izbiranje, kam gra kaj, poličke, predali, razstavljeni predmeti, okraševanje, "metanje stran"... ti samo uživaj!

    OdgovoriIzbriši
  5. Poglej na vse s svetle točke, sobica bo čudovita.
    Za sortiranje in prebiranje si vzemi dovolj časa, ne hiti.
    Ko bo vse na svojem mestu, bo trud poplačan :)).
    Lp

    OdgovoriIzbriši
  6. Mene nekaj podobnega tudi še čaka :) Že skoraj leto dni je v kleti še polno škatel, ki čakajo na sortiranje ... Tako, da poznam, skozi kaj greš :) Bo pa zelo lepo, ko končaš!

    OdgovoriIzbriši
  7. Fajn, fajn! Tudi mi smo ravno pred kratkim malo preIKEAli naše mravljišče :) Želim ti pa predvsem užitke - med samim delom in potem, ko bo opravljeno.

    OdgovoriIzbriši
  8. Veš kaj, čaka te pravzaprav fajn delo. Meni vedno povzročajo problem kriteriji, od česa se posloviti. Ker vse potem zelo hitro spet potrebujem.
    Kakšen poseben nasvet? Samo nič hitet in kot si napisala že sama, boš pregledala in posortirala vse. Moj izkušnja je sicer taka, da ostane pospravljeno kakšen dan. Pa saj to tako ali tako veš že sama, kajne.
    Sem pa zelo vesela tvoje nove objave.

    OdgovoriIzbriši
  9. Moj nasvet pri pospravljanju stvari je:

    Če omahuješ ali neko reč potrebuješ ali ne, se vprašaj, če si jo uporabila zadnja 2 meseca.
    Če nisi, potem je definitivno za v koš! :)

    Veliko energije pri prenavljanju in pospravljanju v tem sončnem vremenu! Potrebovala jo boš ;)

    OdgovoriIzbriši
  10. O, ne dvomim, da si boš zelo lepo uredila. In kot pravijo druge, zdaj te čaka lepši del urejanja. Je pa res, da zna pobrati mnogo časa. Ne strinjam se s tem, da če nisi uporabila dva meseca, da potem daj stran. Strinjam se s Simono, da reči, ki jih vržemo stran, kmalu spet potrebujemo. Pri ustvarjanju se pa da praktično vse porabiti, če ne drugače, pa razstrižejo otroci pri igri :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Oh ja, tega kosa prenavljanja ti sicer prav nič ne zavidam.
    Sama sem si ustvarjalni kotiček uredila pred nekaj meseci in se od takrat naprej res trudim, da ga ne spravim v popolni kaos- :-))

    Sicer pa se pri pospravljanju ustvarjalnih pripomočkov držim načela, da če česa dolgo časa nisem uporabljala, gre stran. Prav tako redno čistim zaloge materiala, ki jih ne porabim oz. ga ne uporabljam - enostavno gre v druge roke pa je.

    OdgovoriIzbriši
  12. uuu lepo delo te čaka :))) Ampak imela boš pa krasno ustvarjalnico. Jaz bi po moje s takega kupa najprej grobo sortirala podobne stvari skupaj (blago, barve,...) in že tukaj zmetala vstran kar ne potrebujem. Potem pa se odločila kam bi vse dala in nato zložila na police. Veliko veselja pri urejanju.

    OdgovoriIzbriši
  13. Hvala vsem za prijetne in koristne nasvete. Definitvino bom začela na začetku, vse kar nisem uporabila že nekaj časa bom zmetala stran (beri podarila šoli in vrtcu) in predvsem bom poskušala pri sortiranju in razvrščanju uživati.

    OdgovoriIzbriši
  14. Kako lepo boš imela.S tem se tolaži in ja težko bo posortirati vse ( pa dati kaj stran pa da to isto stvar naslednji dan ne potrebuješ). Komaj čakam nadaljevanje :-)

    OdgovoriIzbriši
  15. Ker nisem oseba, ki bi znala karkoli vreči stran ali obdržati kakršenkoli red in sistem, žal nimam pametnega nasveta:( Poznam pa sedenje z armaturko v naročjo in tudi pri meni je bila tega kriva Ikea! Ampak je vredno: za delovni kotiček je Ikeino pohištvo zakon, sploh z vsemi škatlicami in predalčki, ki se tako lepo prilegajo in dopolnjujejo! V mojem po treh letih vlada neprestan nered, ki bi mu lahko rekli kar kronična bolezen, ampak jaz se nikjer drugje v hiši ne počutim tako mega kot v tem mojem kraljestvu nereda!

    OdgovoriIzbriši
  16. O kako bo pa to en krasen prostor za ustvarjanje...Pri pospravljanju se jaz najraje držim načela, da ko stvar enkrat primem v roko jo dam na končno mesto, tako da je ne prelagam dvakrat. Če pa pride to prav pri tvojem mega pospravljanju pa ti najbolj sama veš. Vsaka podrobnost pa prav pride. Tudi jaz zlepa ne dam kaj stran, ker prav tisto potem čez nekaj dni potrebujem. Veliko ustvarjalnega elana ti želim, LP:))

    OdgovoriIzbriši
  17. Kakšen velik prostor imaš, sem kar malo fouš ;) Me pa res firbec matra, kakšna bo po prenovi. Mavrična ;)

    OdgovoriIzbriši
  18. Joj, kar zavidam ti tvoj ustvarjalni kotiček. Jaz še vedno zasedam pol jedilne mize in vlečem stvari iz škatel.
    Pokukaj na moj blog, tam te čaka presenečenje.

    OdgovoriIzbriši
  19. ampak si pa carica da si ves ta material, ki g spsloh ni malo posortila

    OdgovoriIzbriši