27. jun. 2010

Še zadnji je stestiran


No takole, od moje zadnje nabave je ostal nestestiran še en krojček. Tega sem se lotila včeraj ponoči.

Najprej pa malo več podatkov oz. odgovorov na vaša vprašanja. Kroje sem naročila pri http://www.u-handbag.com/, tukaj najdete tudi vse dodatke, kot so kovinska zapirala in ostale zadevice, ki se potrebujejo za izdelavo torbic. Lahko naročite samo kroj, imajo pa tudi kar cele "paketke" ki vsebujejo kroj, blago in ostalo kar potrebujete za izdelavo torbice.
Blago v večini kupujem pri nas (trgovini Kilometer in Svet metraže), po internetu pa naročam od http://volksfaden.de/. Pri njih se da prav tako naročiti nekaj krojev ampak jih odsvetujem. Jaz sem enega naročila, pa je katastrofa. Za 10€ kolikor stane dobiš na papir z roko narisan kroj, navodila pa kar v Wordu in še to samo opisano, brez slikovne podpore.

No sedaj pa k torbički. Zašila sem jo kar hitro in brez večjih težav, mi je pa nemalo preglavic povzročilo tlačenje v okvirček. Cela reč se namreč lepi in ker ima okvirček kar nekaj krivin je zelo težko vse skupaj spraviti vanj, ne da bi nekaj lepila ušlo na blago. In ravno to se mi je zgodilo. Z okvirja se lepilo popolnoma lepo odstrani, z blaga pa bolj ne kot ja. Pod črto pa se mi zdi ta model torbice bolj luštkan od prejšnjega ker je malce bolj "poseben", samo še to moram ugotoviti kako presneto reč čim manj poškodovati z lepilom. Če ima katera kakšne izkušnje in nasvet kako lepilo spraviti z blaga bom zelo hvaležna.





Glede na to, da sem naročila precej različnih vrst okvirčkov in ne toliko krojev, sem se lotila krojenja in tole spodaj ukrojila po svoje. Blago sem sestavila iz šestih različnih vzorcev, ga podložila s polnilom in prešila. Vse skupaj se je kar izšlo ampak pri naslednji bom morala narediti nekaj popravkov.



Obema sem seveda dodala rožici. Prvi iz neke umetne zadeve, drugo pa krasi svilena rožica. Vanju se spravi marsikaj. Telefon, denar, robčki, dokumenti, ključi, čokoladica, v drugo celo sončna očala in še bi se našel prostor. 

10 komentarjev:

  1. Hvala za objavljene linke. Torbice so mi fantastične!

    OdgovoriIzbriši
  2. Kakšne super zadeve, prava mojstrica teh torbic si. Pravo pisano veselje.

    OdgovoriIzbriši
  3. Čudovito!!!! Kje si kupila ta kovinski okvir? Ta sistem odpiranja in zapiranja mi je zelo všeč!

    OdgovoriIzbriši
  4. O, kako "cotkani" torbici! Všeč, zelo, obe! Na žalost pa ti ne morem pomagat z nobenim korstnim nasvetom.

    OdgovoriIzbriši
  5. Prekrasnoo Andreja, oduševljena sam!
    Ti imaš divne radove!
    Pozdrav

    OdgovoriIzbriši
  6. Z nasvetom ti tudi jaz ne morem pomagati, saj te patente zaenkrat samo ogledujem (že dalj časa) in se sproti prepričujem, da kako reč lahko izpustim :)))))
    Mi je pa prva torbica noro všeč, barve so tako lepo in čisto po mojem okusu skombinirane :) Čudovita je, čist res.
    Saj je druga tudi lepa, ampak no.. prva je lepš :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Ana kovinski okvir sem kupila tam kot kroje, pri http://www.u-handbag.com/

    OdgovoriIzbriši
  8. Do sedaj si problem z lepilom morda že rešila, če pa ne, pa poskusi tole. Blago namaži z maščobo (mleko za sončenje ali jedilno olje) in mencaj in briši dokler ne bo več lepljivo. Slaba stran tega je, da boš potem seveda morala z blaga odstraniti maščobo :-(.

    Pri nekaterih lepilih in pa smolah iglavcev to pomaga. Jaz sem lepilo in smolo na tak način odstranjevala iz las in plastike, pa se lepilo / smola kar raztopi. Z blagom nimam izkušenj, zato najprej poskusi na kakšnem kosu, ki ti ga ni škoda.

    Pa še to, mi je všeč, kar ustvarjaš. Kar tako naprej.

    OdgovoriIzbriši
  9. Prelepe torbice-kako ih ranije nisam videla...?!Superiška.

    OdgovoriIzbriši